سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نسبت به شیوع قارچ خطرناک در مزارع گندم کشورمان هشدار داد.
به گزارش ایانا ، فائو در گزارشی با بیان این که قارچهای خطرناکی از شرق آفریقا به سمت خاورمیانه در حرکت هستند، آورده است: نمونه جدید و کشنده این نوع قارچ در بخشهایی از ایران که کشت گندم در آن زیاد است، مشاهده شده است.
این قارچها قادر هستند با ویرانی تمامی زمینهای زیر کشت به تولید گندم صدمه بسیار زیادی وارد کنند.
کارشناسان فائو معتقدند که کشورهای مستقر در شرق ایران همچون افغانستان، هند، پاکستان، ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان که از تولیدکنندگان عمده گندم هستند، توسط این قارچها تهدید میشوند و باید بسیار هوشیار باشند.
تخمین زده شده که در حدود ۸۰ درصد از کل زمینهای تحت کشت گونههای مختلف گندم در آسیا و آفریقا در برابر زنگ گندم آسیبپذیر است.
گفتنی است که هاگهای زنگ گندم اغلب توسط باد به مسافتهای طولانی برده میشود و حتی از یک قاره به قاره دیگر نیز انتقال مییابند.
مدیربخش محافظت و تولید گیاه فائو در این باره گفت: کشف قارچهای زنگ گندم در کشوری چون ایران نگرانکننده است.
شیواجی پاندی تصریح کرد: این قارچها به سرعت در حال انتشارند و میتوانند تولید گندم در کشورهای آسیبپذیر را به شدت کاهش دهند. کشورهای متاثر و جوامع بینالمللی باید از تحت کنترل بودن شیوع این قارچها اطمینان یابند و با این اقدام از افزایش بهای مواد غذایی که در زمان خاضر سیر صعودی دارد، جلوگیری کنند.
در گزارش فائو آمده که مقامات دولتی ایران به این سازمان اطلاع دادهاند که قارچهای مذکور در برخی از مناطق در بروجرد و همدان - واقع در غرب ایران - تشخیص داده شده و آزمایشها نیز حضور این قارچها را تایید کردهاند.
بنا بر این گزارش، ایران به فائو اعلام کرده است که ظرفیت تحقیقاتی خود را به منظور مواجهه با این خطر و نیز توسعه گونههای جدید گندم مقاوم و به این بیماری، توسعه خواهد داد.
قارچهای زنگ گندم برای اولین بار طی سال ۱۹۹۹ در اوگاندام کشف شد و به همین رو UG99 نام گرفت.
منبع: کشاورز جوان
محصولات کشاورزی
درباره این سایت